Living Smart
Image default
Woning en Tuin

Waarom een grindvloer een uitstekend alternatief is voor een gietvloer.

 

Een gietvloer is een vloer van kunsthars die vloeibaar op de ondervloer wordt aangebracht en een grindvloer is dan vaak één van de opties die je kunt kiezen. De meeste mensen denken bij een gietvloer aan de bekende polyurethaanvloer of een mooie betonlook vloer. Deze zijn dun, egaal en in allerlei kleuren en uitvoeringen te krijgen. Een grindvloer is een gietvloer die ook bestaat uit een kunsthars en een pigment, maar daar worden dan ook steentjes aan toegevoegd. Je bepaalt zelf hoe grof of hoe fijn deze steentjes zijn en welke kleur je wilt toevoegen. Een grindvloer is in veel situaties een uitstekend alternatief voor de gietvloer.

Een grindvloer is goedkoper

Ben je op zoek naar een naadloze vloer, dan is een epoxyhars- of polyurethaanvloer de meest voor de hand liggende optie. Je betaalt dan gemiddeld 80 tot 90 euro per vierkante meter, kunt kiezen uit alle RAL-kleuren of combinaties en de afwerking kan glans of mat worden gedaan. Kies je voor een grindvloer, dan betaal je de helft per vierkante meter. Behalve dat zijn de kenmerken vrijwel hetzelfde. Het verschil is dat de vloer wat dikker is en dat er een structuur zichtbaar is. Je kunt er dus niet het super strakke uiterlijk van een standaard gietvloer mee nabootsen. Voor 50% minder uitgaven, is dat mogelijk een situatie waarmee je prima kunt leven.

Perfecte combinatie met vloerverwarming

Als jij van plan bent om vloerverwarming te laten plaatsen, dan heb je misschien wel gezien dat natuursteen een uitstekende keuze is. Want steen houdt warmte vast en zal je woning dus nog steeds verwarmen als je verwarming al uit staat. Hetzelfde geldt voor grindvloeren. Omdat daar steenkorrels aan zijn toegevoegd zal deze de warmte van je verwarming ook nog lang blijven uitstralen. Daarbij zorgt de polyurethaanhars dat de vloer gemakkelijk mee krimpt en uitzet zonder dat er barsten of scheuren ontstaan.

Op elke vloer aan te brengen

Een grindvloer is dikker dan een standaard gietvloer, omdat er steenkorrels aan het mengsel zijn toegevoegd. Daardoor zijn oneffenheden in de ondervloer ook niet zichtbaar. Als je een polyurethaanvloer laat leggen, dan moet de ondergrond vaak eerst volledig stabiel en glad gemaakt worden. Anders blijft de vorm van de ondergrond zichtbaar en verdwijnt het strakke uiterlijk volledig. Als je een grindvloer laat plaatsen, dan kan deze meestal gemakkelijk op de ondervloer worden aangebracht, ook als deze niet helemaal effen is. De ondervloer moet mogelijk wel worden voorbereid, maar deze hoeft eigenlijk nooit te worden vervangen.

Een gemakkelijke keuze

De grindvloer heeft veelal dezelfde kenmerken als een standaard gietvloer. Het verschil is dat het dikker is en dat je een structuur ziet, door de grindkorrels die in het mengsel aanwezig zijn. Behalve dat zijn dezelfde kleurcombinaties mogelijk, is het goed te combineren met vloerverwarming en bereik je hetzelfde naadloze en hygiënische resultaat. Grindvloeren zijn goedkoper en op bijna elke ondergrond aan te brengen. Om deze redenen is het een uitstekend alternatief voor een standaard gietvloer van G-vloeren.nl en zeker het overwegen waard.